19 Haziran 2014 Perşembe

Kolombiya 2 - 1 Fildişi Sahilleri







KOLOMBİYA: Ospina-Armero-Yepes-Zapata-Zuniga-Sanchez-Aguilar-James-İbarbo-Cuadrado-Teofilo

FİLDİŞİ SAHİLLERİ: Barry-Aurier-Zokora-Bamba-Boka-Serey-Tiote-Yaya-Gervinho-Gradel-Bony

C Grubunun 2. karşılaşmaları Kolombiya - Fildişi Sahilleri maçıyla start aldıi. İki ekipte ilk maçlarından galibiyetle ayrılmıştı. Kolombiya baştan sona üstün oynadığı karşılaşmayı Yunanistan karşısında 3-0'lık net bir skorla kazanmayı başarırken Fildişi Sahilleri ise geriye düştüğü maçı çevirerek Japonya'yı 2-1 mağlup etmişti.

Sahaya birbirine benzer taktik anlayışlarla dizilen iki ekipte 4-3-3 şeklinde sahadaki yerlerini aldı. Maçın başlangıç anından itibaren Kolombiya, James Rodriguez önderliğinde sık sık hücuma çıkmayı denedi. Özellikle sağ kanatta Cuadrado ve onu arkadan destekleyen Zuniga'nın James Rodriguez ile birlikte gerçekleştirdiği hücum organizasyonları maça hareket getirse de bu ataklar Fildişi savunmasına takılarak sonuçsuz kaldı.

Maçın 27. dakikasında sol kanattan yüklenen Kolombiya'da Teofilo, açılan orta sonucu topla birlikte kale önünde kalsa da topa vuramayarak maçın en net fırsatlarından birini tepti. Bu pozisyonda Teofilo'nun ofsayt pozisyonunda olmasına rağmen yan hakemin ofsayf bayrağını kaldırmaması dikkatlerden kaçmadı.

30. dakikada ise Fildişi Sahilleri o ana dek en net pozisyonunu Aurier'in ayağında bulmasına karşın çektiği şut Ospina tarafından çıkartıldı.







İlk yarıda oyunun net hakimi özellikle sağ kanadı işlemeye çalışan Kolombiya olurken Fildişi Sahilleri kontrolü elden bırakmayıp zaman zaman Kolombiya'nın top kayıplarını hızlı bir şekilde değerlendirerek kontratak girişimlerinde bulundu. Özellikle Die'nin orta alandaki sert futbolu birçok defa topun kazanılmasını ve ani pozisyonların yakalanmasını sağladı. Her iki tarafın da yakaladığı pozisyonlardan bir sonuç çıkmamasıyla birlikte ilk devre golsüz eşitlikle sona erdi.

Maçın ikinci yarısında ise daha atak bir görüntü sergileyen Fildişi Sahilleri'nin atakları kaleci Ospina'nın kurtarışlarıyla son bulurken Kolombiya'da sol kanatta görev alan ancak maça bir türlü ağırlığını koyamayan İbarbo  53. dakikada yerini Quintero'ya bıraktı. Bu dakikadan itibaren James sola geçerken Quintero ise orta sahaya konuşlandı.

Fildişi Sahilleri'nde ise ilk değişiklik 60. dakikada Wilfred Bony yerine Drogba'nın oyuna dahil edilmesiyle gerçekleştirildi.

63. dakikada Kolombiya, Cuadrado'nun kullandığı kornerde James'in vurduğu kafayla 1-0 öne geçti.



67. dakikada ise Fildişi Sahilleri'nde Gradel'in yerine Kalou oyuna dahil oldu.

Maçın 70. dakikasında ise Die ile atağa çıkmaya çalışan Fildişi Sahilleri bir kez daha topu kaybetti. Gelişen Kolombiya kontratağında Teofilo'nun pasınyla Quintero kaleciyle karşı karşıya kaldı ve düzgün bir vuruşla farkı ikiye çıkardı.

2. golden itibaren Kolombiya kendi sahasına çekilirken Fildişi ise ataklarını sıklaştırdı. Oluşturdukları baskı ile 73. dakikada Gervinho'nun bireysel çabalarıyla skoru 2-1'e getirdiler.






Son 15 dakika Fildişi Sahilleri'nin ataklarıyla geçerken bir türlü yakalanan pozisyonlardan etkili bir biçimde yararlanılamadı. Oynatılan 4 dakika uzatmanın ardından hakem maçı bitirirken Kolombiya puanını 6'ya yükselterek gruptan çıkmayı garantiledi.

Maçın mutlak hakimi olan Kolombiya tam 24 yıl sonra Dünya Kupası'nda ikinci tura yükselmeyi başardı. Oldukça etkili gol ayaklarına sahip olan Kolombiya hızlı ve hücuma yatkın futboluyla önümüzdeki turlarda da sürprizleri gerçekleştirmeye aday gözüküyor.

Fildişi Sahilleri ise daha kontrollü oynamaya çalışan taraf oldu ancak hücum bölgesinde etkisiz kalınması planların gerçekleşmesine mani oldu. Gruptaki son maçına Yunanistan karşısında çıkacak olan Fildişi Sahilleri'nin alacağı galibiyet onları ikinci tura taşımaya yetecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder