22 Haziran 2014 Pazar

ABD 2 - 2 Portekiz



ABD 11: Howard - Beasley - Johnson - Cameron - Besler - Beckerman - Jones - Bradley - Bedoya - Zusi - Dempsey

Portekiz 11: Beto - R.Costa - J.Perreira - Alves - Moutinho - Veloso - Nani - Almeida - Meireles - Postiga - Ronaldo

G Grubunda ikinci karşılaşmalar ABD - Portekiz maçıyla son bulurken maç sonucu oluşan skor grupta dengelerin son maça kadar değişmemesini sağladı. İlk maçında Almanya karşısında bozguna uğrayan Portekiz, Gana'yı son dakika golüyle yenerek turnuvaya üç puanla başlayan ABD ile 2 - 2 berabere kaldı ve 2. tur umutlarını son maça taşıdı.




Maça hızlı başlayan Portekiz'de Hugo Almeida sakatlığı, Pepe ise kart cezası nedeniyle kadroda yerini almadı. Maçın henüz 5. dakikasında takımlar birbirlerini tartmaya başlamışken Veloso'nun ortasında topun sekmesi sonucu arka direkte bomboş pozisyonda bulunan Nani topu ağlara göndererek takımını öne geçirdi.

Manchester United'da ''Ölü Yatırım'' sıfatını kazanan Nani gol perdesini açan isim oldu


16. dakikada Helder Postiga oyundan çıkmak zorunda kalırken yerine Eder oyuna dahil oldu. Bu dakikalarda ABD rakip kalede yoğun bir baskı uygularken Portekiz'de özellikle Costa defansta birçok kritik müdahalede bulunarak skorun değişmesini engelledi.


Portekiz, erken gelen golden sonra kontrataklara dayalı 4-3-3 sistemiyle ABD defansını az adamla yakalayıp Ronaldo ve Nani gibi oyuncuların hücum özelliklerini kullanmayı tercih etti ancak gerek ABD'nin dirençli oyunu gerekse de kanat oyuncularını tamamlayacak bir hedef santrafor eksikliği skorun Portekiz lehine açılmasına mani oldu.


İlk yarının sonlarında ise Nani'nin uzaktan çektiği şut direkten dönerken topu tamamlamayan çalışan Eder'ni çektiği şut son anda Tim Howard tarafından çıkartıldı.


İkinci yarı ise ABD oldukça inatçı bir futbol ortaya koydu. Orta alanda Bradley ve Jones'un çabaları takımı ateşlerken Portekiz'de Ronaldo hem sakatlığı hem de kendisine alınan önlemler nedeniyle istediği performansı sergileyemedi.


55. dakikada Jones'un ortasında sağ kanatta sıfıra kadar inen Johnson topu geriye çıkarttı. Topla buluşan Bradley'in şutunu son anda Costa çıkartarak bir kez daha takımı adına önemli bir müdahalede daha bulundu.


65. dakikada ise Jermaine Jones ceza sahası dışından yaptığı mükemmel bir vuruşla skora dengeyi getirdi.


Maçın üçte ikilik kısmı geride kaldığında Portekiz'de Meireles yerine Varela , ABD'de ise Bedoya yerine Yedlin oyuna dahil oldu.


81. dakikada ise Yedlin'in ortasında topa vuran Bradley'in şutu defanstan sol tarafa sekti. Topu alan Zusi'nin ortasında Dempsey takımını öne geçirdi.

İnatçı ve maçı bırakmayan bir görüntü sergileyen ve hemen her maçta skor üreten ABD ( ABD oynadığı maçların %94'ünde gol bulmayı başardı), öne geçtikten sonra kendi yarı sahasına çekildi. Portekiz'in ise dengeli olmayan, kanat hücumlarına ve orta sahadaki Moutinho'nun performansına bağlı oyunu yine beklenenden uzak bir görüntü verdi.

Maçın son saniyelerinde ise topu orta sahada kazanan Portekiz, Ronaldo'nun sağ kanattan yaptığı ortaya yükselen Varela'nın kafa vuruşuyla maçı berabere bitirmeyi başarırken aynı zamanda tur umutlarını Gana maçına da taşımış oldu.


Birçok kritik kurtarışa imza atan Tim Howard, Portekiz'in ikinci golü sonrası sinir harbi yaşadı


Gruplarda üçüncü maçlara girilirken Almanya ve ABD 4'er puanla ilk iki sırayı paylaşmış durumda. 1'er puanı bulunan Gana ve Portekiz'in kaderi ise birbirleriyle oynayacakları maç sonrası belirlenecek.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder