21 Mayıs 2014 Çarşamba

Şampiyonlar Ligi'nde Madrid Gecesi


Avrupa futbolunda bir şehirden iki tane başarılı takımın çıkması sıkça görülebilen bir durum. Ancak aynı şehirden iki takımın kıtanın en büyük kupasının finalinde birbirine rakip olması pek fazla görülebilecek bir durum değil. Cumartesi akşamı 21.45'de Madrid'in iki büyük takımı arasında oynanacak maç sonucunda Avrupa'nın en büyük kupası sahibinin ellerinde yükselecek. Taraflara göz attığımızda Real Madrid futbolun en büyük markalarından birisi konumunda. Tarihi boyunca elde ettiği başarılar, kadrosunda bulundurduğu yıldızlar, endüstriyel futbolun emekleme döneminde yaptıkları katkılar eflatun beyazlıların bugünkü statüsünü kazanmasında başrolü oynadı. 9 Şampiyonlar Ligi, 2 UEFA, 32 La Liga ve 19 Kral Kupası kulübün elde ettiği kupaların sadece bir kısmı.

2002 yılında Zidane'ın volesinden sonra Real Madrid ilk kez kupanın bir ucundan tutmuş durumda



 Madrid'in diğer yakasına baktığımız zaman aynı başarıları Atletico için söylemek zor. 61-62 sezonunda kazanılan Kupa Galipleri Kupası ve 1974'de elde edilen Kıtalararası Kupanın sonrasında uzun yıllar küresel çapta bir başarı elde edememişlerdi. 1996 yılında ''Deli Başkan'' Jesus Gil ve Sırp antrenör Radomir Antiç ile kazandıkları çifte kupa başarısının ardından kabus gibi sezonlar geçiren takım yıllarca La Liga'nın orta sıraları, kimi zaman da küme düşme hattının biraz üstünde bir grafik çizdi. 2009 yılından itibaren kadrosunda bulundurduğu yıldızlarla yeniden yükselişe geçen Atletico Madrid 2009-2010 ve 2011-2012 sezonlarında UEFA ve Avrupa Süper Kupalarını müzesine götürmüş ve teknik direktör Diego Simeone'nin ellerinde yeniden İspanya futbolunda söz sahibi olmaya başlamıştı. Fakat bu sezon Atleti tam anlamıyla dev bir kulübe dönüştü. Yıllarca Torres, Forlan, Agüero, Falcao gibi yıldızlarını ellerinde tutamasalar da bir şekilde yapılan transferlerle bunu telafi etmeyi başardılar. Bu sezon da Diego Costa, Arda Turan, Koke, David Villa gibi oyunculardan oluşan iskelet kadro Simeone'nin 4-4-2 uyarlaması sistemiyle birlikte başarıyı getirdi. 18 yıl aradan sonra ligin son maçında Arda ve Costa'nın karşılaşmanın henüz ilk devresinde sakatlanıp oyunu terketmesine rağmen ( Oyuncuların finalde oynama ihtimali dahi tehlikeye girmiş durumda)  Barcelona ile 1-1 berabere kalarak kazanılan La Liga şampiyonluğu ve Chelsea safdışı bırakılarak gelinen Şampiyonlar Ligi finali kulübün tarihine şimdiden altın harflerle kazınmış durumda.

Diego Costa bu yıl Atletico Madrid'in hücum yükünü çeken oyuncuların başında geliyor


Cumartesi akşamı Real Madrid 2002 yılında Zidane'ın volesiyle gelen şampiyonluğun ardından 12 yıldır kıramadığı şanssızlığını kırıp kupayı 10. kez müzesine götürmek, Atletico ise rüya gibi geçirdiği sezonu bir mutlu sonla daha bitirmek için sahada olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder