28 Nisan 2014 Pazartesi

Kocaelispor'un Vedası

Türkiye'nin en köklü, mazisi başarılarla dolu kulüplerinden biri olan Kocaelispor bulunduğumuz ay içerisinde İstanbulspor'a 1-0 mağlup olmuş ve tarihinde ilk kez düştüğü 3. ligde de tutunamayarak amatör ligin yolunu tutmuştu. Geçtiğimiz yıl da kümede kalmakta zorlanan Kocaelispor, bu sezon direnemedi ve birikmiş onca mazi ile birlikte körfezin karanlık sularına gömüldü. Bu noktada tüm futbolseverlerde bir hüzün söz konusu. Fakat Kocaelispor'un cefakar taraftar grubu Hodri Meydan takımı amatör lige meşaleler eşliğinde 90 dakika bağırarak uğurladı. Takımın iç sahada Yimpaş Yozgatspor ile oynayacağı son profesyonel statülü maça tüm taraftarlar akın etti. Y.Yozgatspor'un 3-2 üstünlüğüyle biten maç sonucu futbola özgü o duygusal anlardan biri daha yaşandı.


Yıkılması gündemde olan İsmetpaşa Stadı'nda taraftar takımı bağrına bastı

1993, 1996, 1999 ve 2000 yıllarında elde ettikleri derecelerle Türkiye'yi İntertoto Kupası'nda temsil eden Yeşil-Siyahlılar 1996-97 sezonunda Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nda mücadele etmiş, 2002 yılında ise UEFA Kupası'nda ülkemizi temsil etmişti.


1996-1997 sezonu Kocaelispor - Lokomotiv Moskova maç afişi


18 maçlık Avrupa tarihinde Kocaelispor, 5 galibiyet 5 beraberlik ve 8 de mağlubiyet almıştır.


Kocaelispor 1993 yılında Luis Figo'lu Sporting Lizbon'u dize getirmişti

1996-1997 ve 2001-2002 sezonlarında Türkiye Kupası'nı müzesine koyan Kocaelispor o yıllarda Türkiye'nin 5. büyük takımı olma yolunda hızla ilerlerken yaşadığı ekonomik düşüş sonucu gücünü kaybederek hızla aşağı liglere doğru yol aldı. Bugünlerde transfer yasağı ve stadının yıkılması gibi sorunlarla da boğuşan Kocaelispor 2014-2015 sezonunda Bölgesel Amatör Lig'de mücadele edecek.


Kocaelispor taraftarları İsmetpaşa Stadı'nın yıkılacak olmasına tepkili

Belediye destekli ve dev sermayelerin desteklediği kulüpler Türk futbolunda giderek daha çok yer bulurken taraftarları ve tarihleriyle iz bırakan Kocaelispor, Malatyaspor, Diyarbakırspor, Zonguldakspor, Gebzespor ve İstanbul'un yıllanmış semt takımları olan Vefa, Feriköy, Beykoz, Zeytinburnu gibi futbol mirasları amatör liglerde var olma mücadelesi veriyor. Üstelik bu kötü durum bu takımlarla sınırlı kalacak gibi gözükmüyor. Sakaryaspor, Altay, Eyüpspor gibi köklü tarihlere sahip kulüplerde yaşadıkları düşüşün etkisiyle her geçen gün kötü sona yaklaşıyor.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder